Hjem > Nyheder > Indhold

Ændringer i World of Tote Container Boxes og plastkasser

Jul 10, 2017

Ændringer i verden af ​​Tote Container Boxes og Plastic Kasser

Mr. McLean og andre forestiller sig at bygge en honningkage i kabinen med en honningkage, at lægge 35 fod beholdere og plastikbokse og fem eller seks bunker. I modsætning til det atlantiske selskabs t-2 tankskib er c-2-fragtskibet designet til at have fem lastrum og kan bære stor bulklast; De har ikke et stort problem. Skibets dæk gik fra 63 fod til 72 fod, og lugen blev udvidet, så hele sagen til beholderbeholdere og plastkasser kunne passeres. Tanken, der bruges til at holde Tote Container Boxes og Plastic Crates, er et stort problem. Tanteringer byggede en 20 fods høj fysisk model til testning. Efter hundreder af eksperimenter besluttede han at hvert trug skulle være 11/4 tommer lang og 3/4 tommer bredere end beholderne og plastikposer det ville rumme. Størrelsen på slidsen er mindre, og kranoperatøren kan næppe løfte boksen Tote Container Boxes og Plastic Crates ind i slidsen. Men hvis størrelsen er større, vil boksen Tote Container Boxes og Plastic Crates glide gennem havet. Da disse spor blev lavet og installeret i kabinen, havde c-2-skibet kapacitet til at bære 226 Tote Container Boxes og Plastic Crates, næsten fire gange så meget som den ideelle X.

Øget belastning øger kompleksiteten af ​​skibshåndtering. De metoder, der anvendes af det originale t-2 tankskib, er nu ubrugelige. Hvis lasthastigheden stadig er 1 Tote Container Boxes og Plastic Crates tilfælde hvert 7. minut, vil det tage mere end 24 timer at fylde 226 Tote Container Boxes og Plastic Crates. For at realisere hurtigere lastning og losning, opfandt han en ny type lastbilchassis, kanten er indad tilt, så når en beholder med en plastikboks med kran til chassiset automatisk falder på plads. Derudover kan en ny type låsesystem, som kun en havnearbejder, løfte op eller ned ad alle vinkler af chassiset på den ene side. Du kan låse eller åbne beholderen med en plastikboks, og du behøver ikke gøre mange arbejdstagere ved brug af kæder med faste containere og plastik boks. Disse innovationer betyder, at en lastbil hurtigt kan bevæge sig væk fra kajen efter at have høstet containere og plastikbokse, så lastbilen kan arbejde i ryggen. Beholderne og plastikposerne selv er også redesignet ved hjælp af tunge, kraftige vinkelsøjler for at understøtte vægten af ​​de andre beholdere og plastikbokse stablet over dem. Der er også en ny type frosset Tote Container Boxes og Plastic Crates boks, som er installeret i beholdere og plastik tilfælde, der skal placeres sammen med standard beholdere og plastik tilfælde. Den nyligt designet Tote Container Boxes og Plastic Crates box dør, som er fastgjort til indrykket i det bageste hjørne, er ikke hævet fra indersiden.

Den nye Tote Container Boxes og Plastic Crates taske har en speciel stålstøbning i hvert hjørne. Støbningen indeholder et ovalt hul for at imødekomme en af ​​de vigtigste innovationer af alle - drejelåsen. Drejelåsen har to koniske komponenter, en spids ned og en spids opad; Når beholderen er stablet med plastikboksen, kan drejelåsen indsættes i hullet i hjørnesprøjtningen. Når en beholder og en plastikboks er anbragt på en anden, kan dockerne hurtigt bevæge håndtaget for at låse de to beholdere og plastikboksen tæt sammen. Når skibet er losset, kan en arbejdstager adskille de to beholdere og plastbeholderne om sekunder ved at flytte håndtaget i modsat retning